Skip to content

Greek Danish Dutch English French German Italian Spanish

Το πρώτο Ελληνικό portal για τον νεανικό διαβήτη τύπου 1 στην Ελλάδα!

Τo sweet-kid.com είναι ένα νέο ελληνικό portal, αφιερωμένο στα παιδία και τους νέους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και σκοπός του είναι να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του νεανικού διαβήτη. Θέλουμε να προσφέρουμε σωστή ενημέρωση γύρω από τα θέματα που αφορούν στο σακχαρώδη διαβήτη, να μάθετε τι πρέπει να γνωρίζετε για να διαχειριστείτε το διαβήτη σωστά και αποτελεσματικά. Γνωρίζοντας όσο περισσότερα γίνεται για το διαβήτη, μπορείτε να παρέχετε μια φυσιολογική ζωή στα παιδιά και στους νέους που πάσχουν απο σακχαρώδη διαβήτη ρυθμίζοντας καλύτερα τα επίπεδα σακχάρου.

Θα χαρούμε να εγγραφείτε σαν μέλος σε αυτή την ανοικτή κοινώτητα, να λάβουμε τις εμπειρίες και τις γνώσεις σας, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε νέους γονείς που μόλις διέγνωσαν διαβήτη στο παιδί τους.

Αρχική
Διαβήτης | Παιδικός διαβήτης | Παιδικός σακχαρώδης διαβήτης | Νεανικός διαβήτης
Επιστημονική Εκδήλωση για τον Διαβήτη στο Ηράκλειο PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 09 Ιούνιος 2015 19:10

εκδήλωση για τον διαβήτη στο ΗράκλειοΗ ομάδα εργασίας «Εντατική ινσουλινοθεραπεία – Προηγμένη τεχνολογία» της Ελληνικής Διαβητο-λογικής Εταιρείας σας προσκαλεί σε επιστημονική εκδήλωση που διοργανώνει στο Ηράκλειο Κρήτης, με τίτλο «Ινσουλινοθεραπεία και εντατική ρύθμιση στο σακχαρώδη διαβήτη: παρόν και μέλλον», από 12 έως 14 Ιουνίου 2015.Η ομάδα μας δημιουργήθηκε με σκοπό να ευαισθητοποιήσει ιατρούς, νοσηλευτές και διαιτολόγους στα θέματα που αφορούν την εντατικοποίηση της θεραπείας του τύπου 1 και τύπου 2 σακχαρώδη δια-βήτη.Είναι πλέον σαφές ότι η αποφυγή των χρόνιων επιπλοκών του σακχαρώδη διαβήτη (μικρο- αλλά και μακρο-αγγειοπάθεια) εξασφαλίζεται μόνο με την άριστη ρύθμιση της υπεργλυκαιμίας. Στην επίτευ-ξη αυτού του στόχου έχει συμβάλλει αποφασιστικά η κυκλοφορία πολλών πρωτοπόρων φαρμάκων, οι συνδυασμοί των οποίων μπορούν πλέον να προσφέρουν ευελιξία και αποτελεσματικότητα στις θερα-πευτικές μας επιλογές.

Περισσότερα...
 
Εκδρομή στο Μπαλί 21 Ιουνίου 15 και συνέδριο ΕΛΟΔΙ 10 Οκτωβρη PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 04 Ιούνιος 2015 20:49

εδρομή ΠΑΣΥΝΕΔ στο μπαλί

Την Κυριακή 21 Ιουνίου διοργανώνουμε μια εκδρομή στο Μπαλί Ρεθύμνου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μπάνιο και φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής. Ο σύλλογος θα καλύψει το κόστος της μεταφοράς με λεωφορείο και του γεύματος για δυο άτομα και των παιδιών,  ανά οικογένεια μέλους, που θα  έχει πληρώσει την ετήσια  συνδρομή στο σύλλογο  για το 2015. Για τα μη μέλη, αν υπάρχουν θέσεις, το κόστος θα είναι περίπου 15 ευρώ (μεταφορά και φαγητό ).
Για να γίνει σωστός προγραμματισμός της εκδρομής, (λεωφορεία, ταβέρνα)   θα παρακαλούσαμε, αν ενδιαφέρεστε, να δηλώσετε συμμετοχή έως τις 11 Ιουνίου, ενημερώνοντας μας για τα άτομα που θα συμμετέχουν. Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον κ. Πατσάκη Γιάννη, στα τηλέφωνα 2810312501-6973500783 ή με την  κ.  Μαριάννα Μαυρίδου Μπουμάκη   στα 2810251241-6973409526 ή με την κα Λούβαρη Βάσω στο 6972307627 για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας.

Περισσότερα...
 
Η αξία της διατροφής στην πρόληψη και αντιμετώπιση του διαβήτη PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2015 13:27

Σας γνωρίζουμε ότι η Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) διοργανώνει το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο  με θέμα « Η αξία της διατροφής στην πρόληψη και αντιμετώπιση του διαβήτη» στο Ξενοδοχείο AKS ΗOTELS- ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ –ΑΡΓΟΛΙΔΑ στις  10 και 11 Οκτωβρίου 2015.
Θα χαρούμε λοιπόν να σας έχουμε κοντά μας δηλώνοντας την συμμετοχή των μελών σας   το αργότερο μέχρι 10 Σεπτεμβρίου 2015

Περισσότερα...
 
Με υπουργική απόφαση η κάλυψη ανασφάλιστων διαβητικών PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2015 14:43

διαβήτης - κουρουμπλήςΧαιρετισμό στο συνέδριο «ATHENS DIABETES FORUM -Διαβήτης & Διατροφή», απηύθυνε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας είναι να σταθεί με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα στη διαχείριση ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος που σχετίζεται με την ποιότητα ζωής των ανθρώπων».
Ως προς το αίτημα των διαβητικών ασθενών για ένταξη στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση των αναλωσίμων που απαιτούνται για τη ρύθμιση του διαβήτη, ανέφερε πως είναι σε σωστή κατεύθυνση, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να στηριχθεί η λειτουργία των διαβητολογικών κέντρων.
Τέλος, αναφορά έκανε στους ανασφάλιστους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη και στην κάλυψη του κόστους των αναλώσιμων υλικών η οποία όπως υποστήριξε θα υλοποιηθεί με σχετική Υπουργική Απόφαση.

Περισσότερα...
 
Τι είπε ο νέος Υπουργός Υγείας για την κατάργηση της συμμετοχής στην προμήθεια ινσουλίνης PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 20 Φεβρουάριος 2015 11:14

κουρουμπλής - διαβήτηςΣε ιδιαίτερα καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ κ. Χρήστου Δαραμήλα, της Α’ Αντιπροέδρου κ. Γκόλφως Γεμιστού και του Γενικού Γραμματέα κ. Γεωργίου Τσούτσα, με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, την Τρίτη 17-2-2015, στην Αθήνα.

Οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. ενημέρωσαν τον κ. Κουρουμπλή για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, κάποια από τα οποία είναι: Η ένταξη στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση των αναλωσίμων υλικών, η μη αναφορά των διαβητολογικών κέντρων στους οργανισμούς των νοσοκομείων, καθώς και η ελλιπής στελέχωση τους ειδικότερα στην Περιφέρεια. Το ποσοστό συμμετοχής στην ινσουλίνη για τα άτομα με διαβήτη τύπου ΙΙ (Ιινσουλινοθεραπευόμενοι), καθώς και η καθυστέρηση αποζημίωσης των αναλωσίμων υλικών από τους ασφαλιστικούς φορείς των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη που κάνουν χρήση αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 111 επισκέπτες συνδεδεμένους

Είσοδος Μελών

Follow us on Twitter

Πρόσφατα Forum Posts

Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις προς εμφάνιση

Δημοσκόπηση

Ποιον μετρητή έχετε?