Skip to content

Greek Danish Dutch English French German Italian Spanish

Το πρώτο Ελληνικό portal για τον νεανικό διαβήτη τύπου 1 στην Ελλάδα!

Τo sweet-kid.com είναι ένα νέο ελληνικό portal, αφιερωμένο στα παιδία και τους νέους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και σκοπός του είναι να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του νεανικού διαβήτη. Θέλουμε να προσφέρουμε σωστή ενημέρωση γύρω από τα θέματα που αφορούν στο σακχαρώδη διαβήτη, να μάθετε τι πρέπει να γνωρίζετε για να διαχειριστείτε το διαβήτη σωστά και αποτελεσματικά. Γνωρίζοντας όσο περισσότερα γίνεται για το διαβήτη, μπορείτε να παρέχετε μια φυσιολογική ζωή στα παιδιά και στους νέους που πάσχουν απο σακχαρώδη διαβήτη ρυθμίζοντας καλύτερα τα επίπεδα σακχάρου.

Θα χαρούμε να εγγραφείτε σαν μέλος σε αυτή την ανοικτή κοινώτητα, να λάβουμε τις εμπειρίες και τις γνώσεις σας, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε νέους γονείς που μόλις διέγνωσαν διαβήτη στο παιδί τους.

Αρχική
Διαβήτης | Παιδικός διαβήτης | Παιδικός σακχαρώδης διαβήτης | Νεανικός διαβήτης
Ο ήλιος προλαμβάνει το διαβήτη τύπου 1 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2009 09:02
Μια σειρά επιδημιολογικών μελετών από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 δείχνουν ότι η σύντομη αλλά τακτική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία προλαμβάνει διαφορυς τύπους καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου μάλιστα και του μελανώματος! Η συχέτιση που γίνεται έχει να κάνει με τα επίπεδα της βιταμίνης D, η οποία παράγεται από την αλληλεπίδραση της επιδερμίδας με την ηλιακή ακτινοβολία. Μια μελέτη με παρόμοιο προσανατολισμό διαπιστώνει τώρα ότι ο ήλιος, σε λογικές δόσεις, είναι αποτρεπτικός και για την εμφάνιση διαβήτη τύπου 1, της σοβαρής ινσουλινοεξαρτώμενης μορφής διαβήτη, που συνήθως ξεκινά από μικρή ηλικία και τα αίτιά της παραμένουν αδιευκρίνιστα.
Περισσότερα...
 
«Ναι» Ομπάμα στα βλαστοκύτταρα PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 10 Μάρτιος 2009 18:00

Επανάσταση στην υγεία φέρνει η απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να επιτρέψει και να επιχορηγήσει την έρευνα για τα βλαστοκύτταρα, τα οποία μπορούν να θεραπεύσουν πολλές ανίατες, μέχρι σήμερα, ασθένειες όπως ο διαβήτης. Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως η κυβέρνησή του δεσμεύεται «να παίρνει επιστημονικές αποφάσεις βάσει των γεγονότων και όχι βάσει της ιδεολογίας», όπως ο προκάτοχός του.

Περισσότερα...
 
Εννέα στα δέκα παιδιά με διαβήτη δεν έχουν υποστήριξη στο σχολείο PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 05 Μάρτιος 2009 18:22

Η μελέτη DAWN Youth (Συμπεριφορές, Επιθυμίες και Ανάγκες των Νέων με Διαβήτη), η μεγαλύτερη διεθνής μελέτη που διερεύνησε τις ψυχοκοινωνικές πλευρές του διαβήτη στα παιδιά, σκιαγραφεί ένα ανησυχητικό πορτραίτο των διαφόρων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με διαβήτη στο σχολείο: Έξι στα δέκα παιδιά με διαβήτη δεν ρυθμίζουν επιτυχώς το διαβήτη τους στο σχολείο (σύμφωνα με τους γιατρούς τους). Εννέα στα δέκα δεν μπορούν να βασιστούν στη σχολική νοσοκόμα (όπου υπάρχει) είτε στο δάσκαλό τους για να τα βοηθήσει με το διαβήτη τους στη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο. Υπάρχουν ενδείξεις πως παιδιά με διαβήτη εγκαταλείπουν το σχολείο νωρίτερα από άλλα.

Περισσότερα...
 
Νέος τρόπος δημιουργίας βλαστοκυττάρων από το δέρμα PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 05 Μάρτιος 2009 18:09

Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ένα ασφαλέστερο τρόπο να μεταμορφώνουν τα κοινά κύτταρα του δέρματος σε πανίσχυρα βλαστοκύτταρα, ικανά να συμβάλουν στην μόνιμη θεραπεία του διαβήτη. Αυτή η  εξέλιξη που μπορεί τελικά να εξαλείψει την ανάγκη χρήσης και καταστροφής ανθρώπινων εμβρύων. Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες κατάφεραν να μετατρέψουν δερματικά κύτταρα σε βλαστοκύτταρα χωρίς να προσφύγουν σε έμβρυα και κυρίως χωρίς να χρησιμοποιήσουν τη βοήθεια ιών στην όλη διαδικασία.

Περισσότερα...
 
Αυστηρότερα κριτήρια έγκρισης νέων φαρμάκων διαβήτη PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 31 Ιανουάριος 2009 18:25

Πιο αυστηρά από εδώ και στο εξής θα είναι τα κριτήρια έγκρισης νέων φαρμάκων για τον διαβήτη.

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ορισμένα από αυτά -όπως αυτό που περιέχει την ουσία rosiglitazone- αυξάνουν τις πιθανότητες για καρδιακά επεισόδια, που είναι η πρώτη αιτία θανάτου στους διαβητικούς. Η ανακοίνωση του οργανισμού για αλλαγή της πολιτικής του όσον αφορά την έγκριση των φαρμάκων για τον διαβήτη έχει στόχο να αυξήσει την ασφάλεια των γιατρών και των ασθενών. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο οργανισμός, θα αυξήσει και το κόστος δημιουργίας των φαρμάκων που μειώνουν το σάκχαρο στο αίμα για τις φαρμακοβιομηχανίες. «Τα φάρμακα που μειώνουν το σάκχαρο στον οργανισμό αλλά αυξάνουν τους κινδύνους για την καρδιά κάνουν περισσότερο κακό από καλό», λέει η Dr. Mary Parks, επικεφαλής του τομέα του οργανισμού που ελέγχει τα φάρμακα για τον διαβήτη.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 31 32 33 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 262 επισκέπτες συνδεδεμένους

Είσοδος Μελών

Follow us on Twitter

Πρόσφατα Forum Posts

Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις προς εμφάνιση

Δημοσκόπηση

Ποιον μετρητή έχετε?