Skip to content

Greek Danish Dutch English French German Italian Spanish

Το πρώτο Ελληνικό portal για τον νεανικό διαβήτη τύπου 1 στην Ελλάδα!

Τo sweet-kid.com είναι ένα νέο ελληνικό portal, αφιερωμένο στα παιδία και τους νέους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και σκοπός του είναι να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του νεανικού διαβήτη. Θέλουμε να προσφέρουμε σωστή ενημέρωση γύρω από τα θέματα που αφορούν στο σακχαρώδη διαβήτη, να μάθετε τι πρέπει να γνωρίζετε για να διαχειριστείτε το διαβήτη σωστά και αποτελεσματικά. Γνωρίζοντας όσο περισσότερα γίνεται για το διαβήτη, μπορείτε να παρέχετε μια φυσιολογική ζωή στα παιδιά και στους νέους που πάσχουν απο σακχαρώδη διαβήτη ρυθμίζοντας καλύτερα τα επίπεδα σακχάρου.

Θα χαρούμε να εγγραφείτε σαν μέλος σε αυτή την ανοικτή κοινώτητα, να λάβουμε τις εμπειρίες και τις γνώσεις σας, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε νέους γονείς που μόλις διέγνωσαν διαβήτη στο παιδί τους.

Αρχική
Διαβήτης | Παιδικός διαβήτης | Παιδικός σακχαρώδης διαβήτης | Νεανικός διαβήτης
Νέος τρόπος δημιουργίας βλαστοκυττάρων από το δέρμα PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 05 Μάρτιος 2009 18:09

Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ένα ασφαλέστερο τρόπο να μεταμορφώνουν τα κοινά κύτταρα του δέρματος σε πανίσχυρα βλαστοκύτταρα, ικανά να συμβάλουν στην μόνιμη θεραπεία του διαβήτη. Αυτή η  εξέλιξη που μπορεί τελικά να εξαλείψει την ανάγκη χρήσης και καταστροφής ανθρώπινων εμβρύων. Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες κατάφεραν να μετατρέψουν δερματικά κύτταρα σε βλαστοκύτταρα χωρίς να προσφύγουν σε έμβρυα και κυρίως χωρίς να χρησιμοποιήσουν τη βοήθεια ιών στην όλη διαδικασία.

Περισσότερα...
 
Αυστηρότερα κριτήρια έγκρισης νέων φαρμάκων διαβήτη PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 31 Ιανουάριος 2009 18:25

Πιο αυστηρά από εδώ και στο εξής θα είναι τα κριτήρια έγκρισης νέων φαρμάκων για τον διαβήτη.

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ορισμένα από αυτά -όπως αυτό που περιέχει την ουσία rosiglitazone- αυξάνουν τις πιθανότητες για καρδιακά επεισόδια, που είναι η πρώτη αιτία θανάτου στους διαβητικούς. Η ανακοίνωση του οργανισμού για αλλαγή της πολιτικής του όσον αφορά την έγκριση των φαρμάκων για τον διαβήτη έχει στόχο να αυξήσει την ασφάλεια των γιατρών και των ασθενών. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο οργανισμός, θα αυξήσει και το κόστος δημιουργίας των φαρμάκων που μειώνουν το σάκχαρο στο αίμα για τις φαρμακοβιομηχανίες. «Τα φάρμακα που μειώνουν το σάκχαρο στον οργανισμό αλλά αυξάνουν τους κινδύνους για την καρδιά κάνουν περισσότερο κακό από καλό», λέει η Dr. Mary Parks, επικεφαλής του τομέα του οργανισμού που ελέγχει τα φάρμακα για τον διαβήτη.

Περισσότερα...
 
30 εκατομμύρια πολίτες με ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 31 Ιανουάριος 2009 17:53

Τουλάχιστον 30 εκατομμύρια Ευρωπαίοι επωφελούνται, ένα χρόνο μετά την καθιέρωσή της, από την ευρωπαϊκή κάρτα ιατρικής ασφάλισης. Η κάρτα αντικαθιστά έντυπα τα οποία έως πρότινος χρησιμοποιούνταν για πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη κατά την προσωρινή παραμονή σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το έντυπο Ε111. Στόχος της είναι να απλοποιήσει την πρόσβαση στην περίθαλψη κατά τις μετακινήσεις εντός της ΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο αριθμός των χρηστών της μπορεί να φθάσει τα 50 εκατομμύρια φέτος το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή, η Ιταλία είναι η χώρα όπου έχουν διανεμηθεί οι περισσότερες κάρτες (13 εκατομμύρια), ενώ ακολουθούν η Δημοκρατία της Τσεχίας, με σχεδόν 7 εκατομμύρια, η Γερμανία με 3,5 εκατομμύρια, η Σουηδία με 1,6 εκατομμύρια και το Βέλγιο με 1,3 εκατομμύρια.Η κάρτα αφορά την αναγκαία περίθαλψη (περίπτωση ατυχήματος, ξαφνική ασθένεια) και την τακτική περίθαλψη (για σοβαρή νόσο όπως ο διαβήτης).

Περισσότερα...
 
Ελπίδες ίασης του διαβήτη τύπου Ι, με μεταμόσχευση παγκρεατικών κυττάρων PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 11 Ιανουάριος 2009 20:20
Αμερικανοί ερευνητές εργάζονται πυρετωδώς για την τελειοποίηση της διαδικασίας μεταμόσχευσης παγκρεατικών κυττάρων ως θεραπεία του διαβήτη και μάλιστα έχουν ήδη κάνει τα πρώτα βήματα προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανοσο-απόρριψης.

Όπως αναφέρεται στο επιστημονικό έντυπο Gene Therapy, ομάδα ειδικών από το Κολέγιο Ιατρικής «Αλμπερτ Αϊνστάιν» του Πανεπιστημίου Yeshiva μεταμόσχευσαν γενετικά τροποποιημένα κύτταρα σε ποντίκια που κατάφεραν να διατηρηθούν δύο μήνες πριν απορριφθούν από τον οργανισμό.

Η ικανότητα διενέργειας τέτοιων μεταμοσχεύσεων ενδεχομένως στο μέλλον να αντικαταστήσει την ανάγκη για καθημερινή χορήγηση ενέσιμης ινσουλίνης στους πάσχοντες από διαβήτη τύπου Ι.

Η θεραπεία κυτταρικής μεταμόσχευσης είναι προς το παρόν περιορισμένη λόγω των ανοσο-κατασταλτικών φαρμάκων που απαιτούνται για την πρόληψη της απόρριψης του μοσχεύματος, τα οποία έχουν πολύ τοξικές παρενέργειες και κάνουν τους ασθενείς ευάλωτους σε λοιμώξεις.
Περισσότερα...
 
Εισπνεόμενη ινσουλίνη. Η νέα θεραπευτική επιλογή στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 & 2 PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 11 Ιανουάριος 2009 20:13
Είναι ευρέως αποδεκτό ότι ο αυστηρός γλυκαιμικός έλεγχος συνοδεύεται με μείωση της εμφάνισης των χρόνων επιπλοκών του σακχαρώδη διαβήτη όπως ά έδειξαν οι μεγάλες μελέτες DCCT (1) σε διαβήτη τύπου 1 και UKPDS KUMAMOTO σε διαβήτη τύπου 2. Η εφαρμογή εντατικοποιημένων σχημάτων όμως, για αυστηρότερο μεταβολικό έλεγχο των ασθενών και μείωση των επιπλοκών του διαβήτη, επέβαλλε πολλαπλές υποδόριες ενέσεις ινσουλίνης παρά την εμφάνιση της ινσουλίνης glargine (Lantus) με την γνωστή 24ωρη διάρκεια δράσης.
Σε κάθε περίπτωση τα εντατικοποιημένα σχήματα είναι γνωστό ότι συνοδεύονται από κακή συμμόρφωση του ασθενή, αποσύνθεση της κοινωνικής ζωής τους και από το γνωστό πόνο των σκαριφισμών, απόρροια της αυτοπαρακολούθησης του σακχάρου. Σε όλα αυτά προστίθεται και ο αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης υπογλυκαιμικών επεισοδίων.
Έτσι εναλλακτικά με την υποδόρια χορήγηση ινσουλίνης, επινοήθηκαν και άλλα συστήματα χορήγησης της, όπως δια της πνευμονικής οδού. Η πνευμονική οδός χορήγησης παρουσιάζει, για λόγους βιοδιαθεσιμότητας, μεγάλα πλεονεκτήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες οδούς χορήγησης.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 31 32 33 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 353 επισκέπτες συνδεδεμένους

Είσοδος Μελών

Follow us on Twitter

Πρόσφατα Forum Posts

Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις προς εμφάνιση

Δημοσκόπηση

Ποιον μετρητή έχετε?