Skip to content

Greek Danish Dutch English French German Italian Spanish

Το πρώτο Ελληνικό portal για τον νεανικό διαβήτη τύπου 1 στην Ελλάδα!

Τo sweet-kid.com είναι ένα νέο ελληνικό portal, αφιερωμένο στα παιδία και τους νέους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και σκοπός του είναι να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του νεανικού διαβήτη. Θέλουμε να προσφέρουμε σωστή ενημέρωση γύρω από τα θέματα που αφορούν στο σακχαρώδη διαβήτη, να μάθετε τι πρέπει να γνωρίζετε για να διαχειριστείτε το διαβήτη σωστά και αποτελεσματικά. Γνωρίζοντας όσο περισσότερα γίνεται για το διαβήτη, μπορείτε να παρέχετε μια φυσιολογική ζωή στα παιδιά και στους νέους που πάσχουν απο σακχαρώδη διαβήτη ρυθμίζοντας καλύτερα τα επίπεδα σακχάρου.

Θα χαρούμε να εγγραφείτε σαν μέλος σε αυτή την ανοικτή κοινώτητα, να λάβουμε τις εμπειρίες και τις γνώσεις σας, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε νέους γονείς που μόλις διέγνωσαν διαβήτη στο παιδί τους.

Αρχική
Διαβήτης | Παιδικός διαβήτης | Παιδικός σακχαρώδης διαβήτης | Νεανικός διαβήτης
2.100 χιλιόμετρα από τις Βρυξέλλες στη Βαρκελώνη για ευαισθητοποίηση για τον διαβήτη PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 05 Σεπτέμβριος 2013 19:53

διαβήτης ποδήλατοΒρυξέλλες - Περίπου 100 ερασιτέχνες και επαγγελματίες αναβάτες από όλο τον κόσμο θα κάνουν ποδήλατο για σχεδόν δύο εβδομάδες από τις Βρυξέλλες στη Βαρκελώνη , στο πλαίσιο της mHealth Tour Grand Tour. Ο στόχος της ποδήλατοδρωμίας είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση σχετικά με τον διαβήτη , και να τονίσει τη σημασία του αθλητισμού και της σωματικής δραστηριότητας , όχι μόνο για την πρόληψη του διαβήτη, αλλά και ως ουσιαστικό εργαλείο για την αυτο- διαχείριση και τη θεραπεία του διαβήτη .

Η ομάδα των αναβατών αριστερά Parc du Cinquantenaire στις Βρυξέλλες σήμερα το πρωί ξεκίνησς για μια 13 - ημέρη βόλτα με ποδήλατο που διέρχεται από 5 χώρες (Βέλγιο , Λουξεμβούργο , Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία) για την επίτευξη της Βαρκελώνης στις 18 Σεπτεμβρίου . Το 2100 χιλιόμετρα  διαδρομής περιλαμβάνει περισσότερα από 22.000 μέτρα της ανόδου και μερικά από τα πιο γνωστά ορεινά περάσματα στο Tour de France , όπως η ανάβαση Semnoz .

Περισσότερα...
 
Υποβολή μηχανογραφικού δελτίου υποψηφίων για τα ΑΕΙ που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις (διαβήτη) PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 28 Αύγουστος 2013 08:47
 
Οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις καλούνται από το υπουργείο Παιδείας, να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδ. έτος 2013-2014, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, από 9 μέχρι και 16 Σεπτεμβρίου2013.
Η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη όλο το 24ωρο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,www.minedu.gov.gr και οι υποψήφιοι θα μπορούν από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή με πρόσβαση στο Διαδίκτυο, να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο με τις προτιμήσεις των σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν και να δηλώσουν όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υποψηφιότητά τους. Η εφαρμογή συνοδεύεται από οδηγίες, τις οποίες οι υποψήφιοι οφείλουν να μελετήσουν προσεκτικά και να ακολουθήσουν πιστά τα προτεινόμενα βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις αποκλειόμενες παθήσεις που έχουν ορίσει οι σχολές ή τα τμήματα.
Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή:
Περισσότερα...
 
Οριστικό τέλος στο νεανικό διαβήτη με τη χρήση νανοτεχνολογίας PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 17 Ιούλιος 2013 18:55

Οριστικό τέλος στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι (νεανικό διαβήτη) φιλοδοξούν να δώσουν τα επιτεύγματα της νανοτεχνολογίας.Επιστήμονες, στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Μιλάνου, εργάζονται για να δημιουργήσουν μια νανοκάψουλα στην οποία θα τοποθετούνται νησίδες υγιούς παγκρεατικού ιστού που στη συνέχεια θα μεταμοσχεύονται στο ήπαρ του διαβητικού και θα λειτουργούν ανεξάρτητα παράγοντας την ινσουλίνη που χρειάζεται ο οργανισμό.

Το φιλόδοξο ερευνητικό πρόγραμμα του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του Μιλάνου βρίσκεται στο αρχικό στάδιο των in vivo κλινικών μελετών και αν όλα πάνε καλά σε μία δεκαετία θα υπάρχει οριστική θεραπεία για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι.

Περισσότερα...
 
Ανάκληση ορισμένων ΠΑΡΤΙΔΩΝ των δεξαμενών ινσουλίνης Medtronic MiniMed μοντέλα MMT-326A και MMT-332A PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 08 Ιούλιος 2013 20:36

Η Medtronic θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι η Medtronic MiniMed ανακαλεί οικειοθελώς συγκεκριμένες κατασκευαστικές παρτίδες δεξαμενών ινσουλίνης, μοντέλα MMT-326A και MMT-332A, που χρησιμοποιούνται με τις αντλίες ινσουλίνης Paradigm της εταιρείας μας. Ανακαλούμε αυτές τις δεξαμενές λόγω της πιθανότητας κάποιες δεξαμενές από τις παρτίδες αυτές να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο διαρροής. Μια διαρροή στη δεξαμενή ενδέχεται να οδηγήσει σε χορήγηση μικρότερης ποσότητας ινσουλίνης από την προοριζόμενη και, σε περίπτωση ύπαρξης απόφραξης στο σετ έγχυσης, η αντλία ενδέχεται να μην εκπέμψει συναγερμό.

Περισσότερα...
 
Δωρεάν οι ταινίες μέτρησης σακχάρου με απόφαση του υπουργείου Υγείας PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 26 Ιούνιος 2013 13:27

διαβήτης ΕΟΠΥΥΤαινίες σακχάρου με 0% συμμετοχή και τιμή αποζημίωσης από τα 33 στα 25€. Εντελώς δωρεάν, χωρίς συμμετοχή, παίρνουν από σήμερα τις ταινίες μέτρησης σακχάρου μισό εκατομμύριο ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Όπως δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς στο περιθώριο της τελετής παράδοσης-παραλαβής, η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε την περασμένη Παρασκευή στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Δείτε την εγκύκλιο:

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 240 επισκέπτες συνδεδεμένους

Είσοδος Μελών

Follow us on Twitter

Πρόσφατα Forum Posts

Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις προς εμφάνιση

Δημοσκόπηση

Ποιον μετρητή έχετε?